Team & Instructeurs | Manege Castellum

Onze enthousiaste en vakbekwame instructeurs stellen zich graag aan jou voor!Ze zijn allemaal in het bezit van een BHV diploma. Iedere instructeur heeft natuurlijk zijn of haar eigen kwaliteiten, maar plezier in het paardrijden en het welzijn van onze paarden/pony's staat bij al onze instructeurs op nummer 1.

Ons Manege Castellumteam stelt zich graag aan je voor!

PS: Wil je ons andere -ook super belangrijke- team zien? Kijk dan op, onze pony's en paarden stellen zich aan je voor >

Image

Ellen

Eigenaresse / Instructrice 

Mijn naam is Ellen ik ben de trotse oma van Joanna en Mischa.
Samen met mijn dochter Mercedes ben ik eigenaresse van de manege.
Paarden verzorgen vind ik het leukste wat er is. Ik geef les aan de diverse carrouselgroepen.
Ik ben gek op alle honden en waar ik ga volgen Bink & Banjer, Rocky & Rambo mij. 
Ik hoop jullie snel te zien bij ons op de manege.

Image
Image

Mischa

Zoon van Mercedes

Hallo ik ben Mischa, ik woon hier op de manege.
Ik rij graag op mijn quad of op de golfkar.
Al mijn vrienden en vriendinnen rijden hier op de manege.
Zo heb ik altijd iemand om mee te spelen.
Op de foto foto sta ik met Kwak.

Image

Jeffrey

Instructeur / Stalmanager

Hallo ik ben Jeffrey ben 32 jaar oud en werk 12.5 jaar bij de manege en doe dit met heel veel plezier. Ik doe van alles op de manege zoals het stalwerk, machinewerk en lesgeven aan jong en oud. Ik vind het leuk om kennis te delen maar ook zeker om meer kennis van en over paarden te vergaren. Ik ben al een tijd samen met mijn vriendin/vrouw Joy en samen zijn wij trotse ouders van Zoey en Jayda. Mijn paard Tjeart is een Friese ruin van 17 jaar en hij houdt heel erg veel van aandacht en als hij zich mag presenteren doet hij dat met plezier,hoe meer kabaal er gemaakt wordt hoe meer hij laat zien. Naast het paardenleven maak ik graag tijd vrij voor mijn andere grote hobby en dat is vissen. Heerlijk even aan de waterkant zitten en even in de natuur zijn. Ik ben altijd in voor een praatje,dus als je er bent schiet me even aan en dan babbelen we gezellig even...... Groetjes Jeffrey!!!!!

Image
Image

Judith

Instructrice

Hi, mijn naam is Judith Huis in 't Veld en ik mag het baasje zijn van het allerliefste en mooiste paard van de wereld namelijk Beer. Ik rij al bij Manege Castellum vanaf het allereerste begin en had zelfs daarvoor al les van Ellen en Mercedes. Ik reed altijd 1x in de week totdat ik (in 2004) verliefd werd op een manegepaard. Ik heb Lisa toen kunnen kopen en sindsdien ben ik helemaal besmet met het Castellum-virus. Helaas heb ik in 2015 afscheid moeten nemen van Lisa en toen kwam mooie Beer op mijn pad. Ik kocht Beer toen hij 3.5 jaar oud was en inmiddels is hij dus alweer 11 jaar oud. Beer is gek op knuffelen en wil heel graag alle kinderen onder zijn lange manen verstoppen. Ik heb overigens binnen Manege Castellum de allermooiste taak..... ik geef namelijk op de maandagavond les aan volwassen. Dus heb je altijd al eens willen paardrijden kom dan een keer langs op de maandagavond!

Liefs Judith.

Image
Image

Lotte

Stalbaas

Hoi allemaal,

Mijn naam is Lotte. De meeste van jullie zullen mij kennen als stalbaas van de zaterdag ochtend. Of van de ponykampen waar ik vaak mee hielp als begeleider de afgelopen jaren.
Ik ben gek van Formule 1 kijken, flauwe grappen en minions. Ook maak ik graag foto's en zet ik nu ook de pony's en paarden van de manege op foto.

Ik rijd al 18 jaar op Manege Castellum. Ik was vroeger altijd gek op oude Belle en Lady. Zo'n 14 jaar geleden werd ik ook gek op Balou en is hij in 2015 mijn eigen pony geworden. Ik heb bijna 7 jaar met hem mogen genieten van zijn pensioen.
Ik vind springen en lekker keutelen met de paarden het leukste om te doen en dat laatste doe ik nu vooral met veulen Mercedes die ik nu verzorg.
Als er vragen zijn of er is hulp nodig kun je altijd even bij me langskomen.

Groetjes of joejoeee,
Lotte

Image

Kyara

Stalbaas 

Mijn naam is Kyara, ik ben het trotse baasje van Frey. Ik heb Frey sinds februari 2020. Ook rijd ik al sinds mijn 5e paard. En ik vind het verzorgen van mijn paard het leukste om te doen. Ook ben ik op zaterdagmiddag stalbaas en ook dit vind ik heel leuk om te doen.

Groetjes Kyara

 

Image

Mercedes

Eigenaresse / Instructrice 

Ik ben Mercedes. Samen met mijn moeder eigenaresse van de manege. Ik ben gek op het overdragen van kennis. Of dat nou in een les, workshop of cursus is. Tevens doe ik de boekhouding en probeer ik zowel de site als de social-media pagina's up-to-date te houden.

Image
Image

Anoeshka

Instructrice / Stalbaas / Kantine medewerkster

Mijn naam is Anoeshka. Ik ben gek op het poetsen en wassen van de paarden en pony's. Lesgeven doe ik ontzettend graag. Verder verzorg ik de poezen en probeer ik overal inzetbaar te zijn.

Tot snel. Liefs Anoeshka.


Image
Image

Angelique

Instructrice 

Hallo, mijn naam is Angélique de Munck. Naast mijn "gewone baan" geef ik les aan volwassenen en kinderen. Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 6 jaar oud was. Samen met mijn dochter Jennifer zijn wij de trotse eigenaar van Doornroosje. Doornroosje is de ideale pony omdat zij alles kan: dressuur, springen, native riding (met ring en zonder zadel) en sinds kort ook equikinetic; grondwerk met gele en blauwe balken en pionnen. Soms heeft ze ergens geen zin in en dat maakt ze duidelijk door haar billen in de strijd te gooien of gewoon eigenwijs iets anders te gaan doen (een echte diva dus).

Ik hoop jullie snel een keer te zien op de manege! Groetjes, Angélique

Image
Image

Chantal

stalbaas en instructrice

Hallo allemaal,

Ik ben Chantal en ik ben al heel mijn leven gek op paarden.

Samen met mijn dochter Jasmijn en mijn man Marco ben ik vaak te vinden op de Manege. Ik help graag als Stalbaas, omdat ik poetsen, knuffelen en opzadelen van paarden en pony’s heel erg leuk vind. Ik ben tevens gediplomeerd instructrice en de vaste juf op de vrijdag 15.30 & 16.30 uur.

Zie jullie gauw in de stallen!

Groetjes Chantal

Image

Alexy

Paardenosteopaat en Paardensportmasseur

Hallo, ik ben Alexandra Akhbeis, beter bekend als
“Alexy Paardenosteopaat en Paardensportmasseur”.
Wat begon met een plek om te oefenen, werd al
snel een fijne samenwerking met Team Castelllum.
Daarom ben ik met grote regelmaat te vinden bij de
paardjes en pony’s op stal waar ik de paarden
ondersteun in hun fysieke onderhoud.
Mocht je vragen hebben over wat ik doe, of iets
anders, mag je me altijd even aanschieten als je me
ziet lopen.

Image

Joanna

Instructrice en allround medewerkster

Hoi allemaal, ik ben Joanna en ik ben 20 jaar oud. Zoals vele van jullie weten ben ik de dochter van Mercedes en werk ik als beveiliger op Schiphol. 
Ik geef lessen aan kinderen van alle niveaus en in de avond uren ook lessen aan de volwassenen. Verder ben ik te vinden bij de bar waar ik jullie graag welkom heet en verder help. Naast het werken op Schiphol heb ik ook mijn eigen paard genaamd Magic. Deze is nu 5 jaar en heb ik zelf zadelmak gemaakt.
Ik hoop vele nieuwe klanten te ontvangen in de kantine en wie weet in mijn lessen. Tot snel!

Image
Image

Maureen

Stalbaas / Instructrice / Kantine medewerkster

Hallo Allemaal,
Mijn naam is Maureen en ik ben het baasje van paard Roel. Roel is een hele mooie vos van 17 jaar oud. Hij vindt dressuur en met neckrope rijden het leukst om te doen. Hij is gek op knuffelen met mij, maar soms moet ik hem delen met buurvrouw paard Sandra. Daar is Roel een beetje verliefd op.

Ik ben afgestudeerd dierenartsassistente en modeontwerpster. Naas paarden ben ik ook dol op katten, en rock muziek. Mijn kat heet Tante Toos.

Ik ben begonnen met paardrijles bij Van Dorsten. Daar gaven Ellen en Mercedes al les. Toen ze Manege Castellum begonnen ben ik mee verhuisd.
Nu heel wat jaren later geef ik zelf ook lessen. En werk ik vaak als stalbaas in de avonden tijdens de paardenlessen. Ook vind ik het heel erg leuk om grondwerklessen te geven. Ben je benieuwd wat dat is? Of wil je nog meer van mij weten? Vraag het mij gerust!

Groetjes Maureen en Hoefjes van Roel

Image
Image

Ralf

Instructeur

Ik ben Ralf en samen met Rian het baasje van Jasper. Zoals ze wel eens zeggen ben ik in de paardenstal geboren. Oké net niet erin, maar het zat er niet ver naast. Mijn opa heeft altijd paarden gehad en als we daar waren (1 a 2 keer per week) dan was ik altijd in de stallen te vinden.

Het omgaan met de paarden heb ik vooral van opa geleerd en qua rijden deed ik voornamelijk bosritten. Mijn opa woonde aan de rand van het bos en in de buurt van een natuurgebied bij de grens met Duitsland, dus het was lekker makkelijk om ‘even’ met het paard het bos in te gaan.

Na mijn middelbare school wilde ik diergeneeskunde gaan studeren en dat kan alleen in Utrecht en toen ben ik dan ook naar Utrecht verhuisd. Helaas ben ik 4x uitgeloot voor de studie en intussen ben ik wat anders gaan studeren. Al die tijd lag het paardrijden enigszins stil. Tegen het einde van m’n studietijd kwam ik erachter dat er ook studentenruiter-verenigingen bestaan en zo ook één in Utrecht. Ik heb me daarbij aangesloten en zat eindelijk weer wat vaker tussen de paarden. Het was eerst even wennen want bij m’n opa heb ik vooral leren paardrijden in het bos en nu kwam er ook dressuur bij. In bijna elke studentenstad is er wel zo’n vereniging en deze verenigingen houden dan ook regelmatig onderlinge wedstrijden, de steden-ontmoetingen. Tijdens een van deze wedstrijden heb ik Rian ontmoet en die zien jullie ook regelmatig rond’lopen’ op de manege.

Na enkele jaren gingen we samenwonen in Maarssen-Broek en gingen we op zoek naar een andere manege, zo kwamen we bij Castellum terecht. Hier voelde ik me snel thuis en kreeg ik nog meer les in dressuur en springen. Ook ging ik steeds vaker helpen met wedstrijden. Toen enkele jaren gelden de mogelijkheid zich voordeed om de opleiding tot manege-instructeur te volgen heb ik deze mogelijkheid aangepakt.
Omdat ik ook een full-time baan heb met onregelmatige diensten kan ik helaas niet veel vaste lesuren bij Castellum geven maar op zaterdagmiddag mag ik lekker aan de bak en ik val graag in. De kans is dus groot dat jullie me wel een keer tegenkomen!

Image
Image

Mandy

Wedstrijdsecretariaat / Instructeur io

Lieve allemaal! 

Mijn naam is Mandy.

Ik ben de moeder van Dean en Kate, trotse baasjes van Lotte en Hiawatha.

Op mijn 6e ben ik begonnen met paardrijden. Samen met Mercedes heb ik heel veel wedstrijden gereden. Ik vind dressuur het leukste om te doen.

Op de wedstrijddagen vind je mij op het wedstrijdsecretariaat. Ik ben begonnen met de opleiding tot manege instructeur. Op zondag kan je een privéles bij mij in plannen. Later ga ik dit uitbreiden naar groepslessen. Ik kijk er ontzettend naar uit. Graag wil ik mijn kennis en ervaring met jullie delen, om zo nog meer plezier uit het paardrijden te halen.

ijkt het je leuk om een keer bij mij in de les te rijden, houdt dan het portaal in de gaten.

Ik houd van het maken van grapjes en een beetje gek doen. Je kunt mij zo maar in galop door de stallen zien gaan :-)

 Je kan me altijd alles vragen, ik help je graag.

Groetjes Mandy